Medence korlátpár rozsdamentes 490 x 795 mm AISI316L #87101317N

Medence korlátpár rozsdamentes 490 x 795 mm AISI316L #87101317N

Medence korlátpár rozsdamentes 490 x 795 mm AISI316L #87101317N

Üzletünkben raktáron 
96 900 Ft
db

- Rozsdamentes kapaszkodó
- Polírozott AISI 316 V4A anyagból
- Átmérője D43 mm
- Kiváló minőség
- Mérete: 490 x 795 mm
- Súly: 7 kg

A víz ajánlott kémiai értékei
- pH: 7,2-7,8 ppm
- Szabad klór: 1-3 ppm
- Kalcium keménység: 200-400 ppm
- Lúgosság: 100-150 ppm
- Összes oldott szilárdanyag (TDS): Kevesebb, mint 1000 ppm
- Bróm: 2,0 – 4,0 ppm
- Klorid: Kevesebb, mint 140 ppm
- Langelier Index (LI): -0,3 – 0,3 ppm
A Langelier-index a víz tényleges (mért) pH-értéke és számított pH-értéke közötti különbség. Ez a kalcium-karbonát vízben való telítettségének hozzávetőleges mértékét adja meg.
A Langelier-index előjele és nagysága azt mutatja, hogy a víz vízkő-képződésre vagy vízkőoldásra hajlamos, és így gátolja vagy elősegíti a korróziót. Ez az egyik olyan mérés, amelyet a víz stabilizálása során használnak a vízkő lerakódásának és a vízcsövek belső korróziójának megakadályozása érdekében.

Követendő ajánlások:
- Kövesse a használati útmutatóban és az egyes tartozékokhoz mellékelt karbantartási utasításokban szereplő lépéseket.
- Minden rozsdamentes acél tartozékot földelőkábellel KELL felszerelni.
- Kerülje a vegyszerek vagy agresszív termékek adagolását a rozsdamentes acél elemek közelében, hogy elkerülje az esetleges korróziót vagy a kifröccsenő foltokat. Mind a vízbe öntött, mind a medence körüli terület tisztítására/fertőtlenítésére használt termékeket. Ha ez megtörténik, öblítse le a tartozékot vízzel és szárítsa meg.
- Kerülje a por, sók, betontapadások, szennyeződések koncentrációját és más fémelemekkel (különösen vassal) való érintkezést, mivel ezek az okok kedveznek a korrozív folyamatoknak.
- Az építőanyagok károsíthatják a rozsdametes acélt. Kerülje el a rozsdamentes acél tartozékok beszerelését ugyanabba a létesítménybe az építési/takarítási folyamat során, amikor csak lehetséges, akkor szerelje be őket, amikor az építkezés befejeződött. Ha ez nem lehetséges, a munka befejeztével öblítse le a rozsdamentes acél részeket vízzel és szárítsa meg.
- A rozsdamentes acéltermékeket megfelelően csomagolva és megfelelő helyen kell tárolni, függetlenül és mindig távol a vegyi anyagoktól, amelyek korrozív környezetet okozhatnak.
- A tartozékokat a telepítés során megfelelően kell kezelni; nem szabad megütni vagy megkarcolni őket, mert ez károsítja az acél passzivációs rétegét, ezáltal lyukkorróziót okozó bemetszések keletkeznek.
- Az úszómedencében történő felszerelést követően a tartozékokat kizárólag a rendeltetésüknek megfelelően szabad használni (különösen a létrákat), semmiképpen sem támasztékként vegyszerek hozzáadásához a medence vizéhez. A vegyszereket az uszoda rozsdamentes acél részeitől a lehető legtávolabb kell a vízbe adagolni.

Fogyóelektróda korlát
A korrózió a sóbontós medencékben fordul elő gyakrabban, mivel a só jelenléte növeli a víz vezetőképességét, és elősegíti a korróziót. A legtöbb esetben ezeket a foltokat nem a termék minőségi hibája okozza hanem egy galvánkorróziónak nevezett károsodási folyamat.

A legtöbb esetben ezeket a foltokat nem a termék minőségi hibája okozza. Ez egy galvánkorróziónak nevezett károsodási folyamat, amely mindig akkor következik be, amikor 2 különböző fém érintkezik, majd a potenciálkülönbség révén elektromos áramot generálnak, sós vízben (sós klórozás) ez elektrolitként működik, megkönnyítve az elektronok vezetését. Viselkedése miatt a kevésbé nemes fém anóddá válik és elektronokat veszít, míg a nemesebb fém katóddá válik, a szabad elektronok vonzásával negatív töltést szerezve.

Ennek következtében a kevésbé nemes fém oxiddá válik, és a reakció folytatódásával a katódot az anódfém részecskéi által kibocsátott film borítja be. Emiatt a korlátok védelmére ajánlott egy fogyóelektróda. Minden oxidáció az elektromos vezetőn keresztül az fogyóelektródára jut, megakadályozva, hogy a medence fém elemei tönkremenjenek, és leváljanak az oxidrészecskék, amelyek foltokat hoznak létre, amelyeket nehéz kezelni és tisztítani.

Gyártó
Flexinox
Származási ország
Spanyolország
EAN
8435177202773

Gyártó
Flexinox
Tömeg
7 kg/db